Vratite se sebi: Svetski festival svesti prvi put u Beogradu

Svetski Festival svesti, u originalnom nazivu Festival of Consciousness, pod simboličnim sloganom „Vratite se sebi“ otvoriće svoja vrata za sve ljubitelje tradicionalnih tehnika meditacije i joge sa ciljem povezivanja sa sobom, na Makiškoj strani Ade Ciganlije 24. jula.

Dan punog meseca, 24. jul 2021. godine, smatra se jednim od energetski najmoćnijih dana i idealna je prilika za postizanje unutrašnjeg balansa i povezivanja sa samim sobom. Upravo tog dana, na otvorenom prostoru u prirodi na Makiškoj strani Ade Ciganlije održaće se Festival svesti, a sa ciljem da ponovo poveže ljude sa njima samima kako bi se postigla svest o sebi kao celovitom biću i uspostavio unutrašnji sklad.
Ovaj, po mnogo čemu do sada neviđen festival na našim prostorima, ponudiće svojim posetiocima bogat i raznovrstan celodnevni program sa početkom od 7.30h. Pod vođstvom svetski priznatih stručnjaka i instruktora, svi prisutni moći da se oprobaju u tehnikama himalajske škole tradicionalne joge, meditacije, Pranayama vežbama disanja, Svesnog plesanja, Mai Tri metodi dubinskog čišćenja i uspostavljanja balansa kao i unutrašnje transformacije, a kroz transformativne razgovore sa Mohanđijem, kroz pitanja i odgovore, i priliku da se dublje povežu sa sobom. U okviru raznovrsnih zona na festivalu, poseban deo biće posvećen deci koja će moći da uživaju u kreativnim radionicama, specijalnoj jogi za decu i mnogim drugim zabavnim aktivnostima.
Kako je Festival Svesti humanistički i ekološki orijentisan, dodatnu vrednost mu daju i dobrotvorne aktivnosti kojima se pruža prilika da se odužimo zajednici i prirodi za sve ono što nam pružaju, a posetioci će imati priliku da degustiraju zdravu i ukusnu vegansku hranu i pića.
Festival je u organizaciji Mohanđi Fondacije čiji je začetnik Mohanđi, humanista koji je svoj život posvetio svetu i osnovao dobrotvorna društva i nevladine organizacije širom sveta, dobitnik brojnih priznanja svetskih zvaničnika i autor nekoliko knjiga u kojima govori o svom učenju koje se temelji na duhovnom oslobođenju.
“Jednom kada se povežete sa samim sobom, počinjete da uviđate celovitost i savršenstvo koje je već tu, unutar vas, bez obzira kojoj kulturi pripadate. Vrlo je važno razumeti da ovo nije nešto se može pokupiti spolja i to je povod za ovaj festival”, izjavio je Mohanđi koji će držati i predavanja na samom festivalu.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

NOVI SAD

Monday, Tuesday and Wednesday – from 2 pm to 8 pm.

Thursday and Friday – from 9 a.m. to 2 p.m.

The address is Milke Grgurove 2,
apartment 4.
Extension of Jirecekova 5c. Novi Sad
Contact: +381 63 8733442

BELGRADE

Every day – from 10 am to 6 pm
Address Bulevar Kralja Aleksandra 95/17, Unity space
Contact: +381 64 3845253